FLOR
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask levering 2-4 dager - Fri frakt over 1.600,- Gavekort

NÅR JEG BLIR STOR, SKAL JEG BLI BONDE!

 

Når jeg blir stor...

Nå nærmer det seg. Det å bli stor. Nå har jeg flyttet inn på gården, jeg skal være mer med i driften, jeg må lære mer. Det er aldri slutt på arbeidet, likevel føler jeg på en ro jeg ikke har kjent før. Jeg er hjemme.

Hvorfor vil jeg bli bonde?

Det er mange grunner til det. Valget har vært lett å ta. Faktisk kan en ikke kalle det et valg, mer en magefølelse; det er dette jeg vil. Akkurat nå sier magefølelsen min at jeg har tatt litt lett på det, heldigvis er det noen år til jeg skal overta på alvor. Det er mye å lære, mange ting å kunne. Det er tradisjoner, slekt, skogteiger, kvernhus, gjerdeplikt, møkking, rundballer og reven som lusker i skogen. Det er opp- og nedturer, men først og fremst er alt jeg gjør meningsfullt.

 

Dyrene lytter alltid

Å være bonde gjør at en kan være med på å holde tradisjoner i live, samtidig som en er framtidsrettet og innovativ. En styrer sin egen hverdag, og det å være med dyr gir mye glede. Dyrene lytter alltid, og gir ikke unødvendig kritikk. De kan trøste, og glede seg over dagen.

 

Regler og krav

Det er mye som foregår i norsk landbrukspolitikk om dagen, og det skal godt gjøres å følge med på alt. Landbruket får mye kritikk. Det er viktig å se nyansene, søke forklaring bak kritikken. Det er få dyr i Norge som har det vondt. Og slik skal det og fortsette. Den norske bonden er underlagt mange regler og krav, heldigvis, som gjør at dyrevelferd og bærekraftig drift er vår viktigeste rettesnor inn i framtiden.

 

En hel gjeng

Flor ble til nettopp fordi vi vil gjøre det gøyere å gå på jobb i landbruket hver dag. Også for damer. Flor skal være mer enn et klesmerke. Når jeg tar på meg kjeledressen min og går i fjøset om morgenen, tenker jeg på de bra damene jeg kjenner som gjør det samme. Landbruket kan være et ensomt yrke, det ønsker vi å motvirke. Vi er en hel gjeng som jobber på, dag ut og dag inn. Det er kjekt!

 

Å leve for noe

Hverdagen handler om å stelle i fjøset.  Ta vare på dyrene. Nære, enkle ting. Det er tidvis like mye meditasjon som det er jobb. I en hektisk hverdag der jeg veksler mellom FLOR og floren (fjøset), tenker jeg sjelden over det større perspektivet, det som ubevisst gir næring til motivasjonen. Valget mitt handler om mer enn å leve av noe. Det handler om å leve for noe.

I 2050 passerer verdens befolkning 9 milliarder mennesker. Jeg er en av de som skal bære ansvaret for å sette mat på bordet til folket. Og det må gjøres på en mer effektiv måte, samtidig som det må være bærekraftig.

 

Det er noe å leve for.

 - Kristin -

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke