FLOR
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask levering 2-4 dager - Fri frakt over 1.600,- Gavekort

NORDEA SIN GRÜNDERJAKT

Kristin, Johan og Nordea-gjengen signerer avtalen.

 

Nordea sin Grunderjakt

«Hei dere to, har dere husket å laga film til det Nordeagreiene?» spør Patrik til Johan og meg sent søndags kveld, 4. desember 2017. Han trenger ikke spørre, selvsagt er den ikke klar. Johan jobber best (og kun) under press. 23:58 får vi lastet opp filmen. Tenk hvor annerledes livet i Flor hadde vært om det hadde tatt tre minutt lenger!

 

«VINNEREN ER...»

«Flor» sa jeg høyt, slik jeg pleier si når jeg virkelig vil vinne noe, slik jeg pleier si når jeg ikke helt tror at det kan skje. Slik jeg sa i 1995 da jeg vant en dukkevogn på Kløve Ungdomslag sitt påskemarked, som var det største jeg hadde vunnet til da. Slik jeg pleier å si når oddsen er stor for å vinne, og en aldri i verden tror at også den som annonserer vinneren skal si...

«Flor» sier Nordea-sjefene Brynjolf Anke og Snorre Storset… og jeg i kor.

 

Gledestårer i Pyeongchang

Jeg hyler. Griner, ler. Tenker at dette var rart. Hvordan i alle dager klarte Johan dette, å dra seieren i land med referanser til Bibelen, uttale Lemme feil og kalle Torgunn for en «rik tante». Jeg var kommet frem til Korea og hadde ikke sovet på 22 timer. Jeg visste at i de neste fem ukene skulle jeg oppleve OL for første gang. At jeg hadde èn fridag de neste 32 dagene, og at det passet svært dårlig og heller gjerne skulle ha vært hjemme akkurat nå. Jeg var alene på rommet mitt i Korea, og kjente ingen av de jeg skulle møte noen timer senere for å si; «yes, I have not slept all night because I kinda won a new job in a bank last night, where I will get payed one year to make working clothes for women working in agriculture. Yes, it is very strange.»

 

Kristin direkte fra PyeongChang

 

En årslønn på spill

Nordea hadde plukket ut 10 finalister i «Gründerjakten». 10 svært solide forretningsidéer. Hvordan skulle Flor nå opp i denne konkurransen? Og premien var en gulerot (for å bruke en landbruksorientert metafor) av astronomiske proporsjoner. EN ÅRSLØNN! Det innebar at vinneren kunne si opp annen jobb og leve gründerdrømmen et helt år uten at den evige kampen om finansiering tok fokus.

 

Gründer-camp

For å bli bedre kjent med finalistene, inviterte Nordea alle til Gründer-camp i Oslo. En uke pakket med læring, foredrag og rådgivning på Nordea sitt hovedkontor i Oslo. Jeg fikk gleden av å oppleve nettverking – eller å bli kjendt med masse kjekke folk, som jeg kaller det. Både gründerer og Nordea-ansatte. Torsdag var det finaledag. Jeg hadde fått jobb med fjernsynsproduksjon i OL i Korea, og måtte reise allerede onsdagen. Jeg var med på storskjerm, mens Johan kjørte live-show. Resten er historie.

 

Spente gründere camp hos Nordea. Foto: Nordea

 

Seier til sauebonden som vil lage gode arbeidsklær

Bevare meg vel, vi vant. Det var en absurd følelse. Flor, som klarte fristen for å sende inn filmen med to minutt. Som ikke hører hjemme i det klassiske gründerlivet en lever om en driver med IT i Oslo. Jeg driver med sau og arbeidsklær for damer på Voss.

Men Nordea valgte oss. :-)

 

Å stå på skuldrene til en kjempe

Vi som startet FLOR erfarte raskt at et av de viktigste og mest repeterende tema i gründerlivet dreier seg om penger. Å etablere en bedrift krever alltid mer kapital enn det du har til disposisjon. Nå hadde vi plutselig Norden sitt største finanskonsern i ryggen. Det føltes godt!
 

Ansatt i bank!

1. april ble jeg ansatt i Nordea. Jeg har svært lite greie på økonomi, og det å vera bankansatt var kanskje det siste yrket jeg hadde sett for meg. De andre i Flor var også med til Nordea på Majorstua de første dagene i april. Vi la planer, ble kjent og staket ut kursen framover. Flaks at de vi har kontakt med i Nordea er så greie og fine folk! God kjemi har aldri skadet.

Og stjerna på Nordealaget, Ida, er eks-kickbokser og gir oss en velfortjent roundkick når framdrift og kommunikasjon i sosiale medier ikke er på stell. Takk for både vennskap og hjelp, Ida!

 

Proffe samarbeidspartnere

Jeg må fremdeles klype meg litt i armen når jeg tenker tilbake på de dagene i februar og den muligheten vi har fått. I de siste månadene, når ting virkelig har begynt å dra seg til, har ikke døgnet hatt nok timer. Uten hjelpen vi har fått, hadde vegen fram blitt tung. Ikke bare økonomisk, men óg med tanke på å få hjelp til alle de tingene vi ikke har peiling på.

Jeg har sagt det før, men gjentar det for alle som tenker å starte opp noe for seg selv; en er amatør på de fleste fagområder. Som gründer er en derfor avhengig av proffe samarbeidspartnere.

 

Takk for reisen til nå, Nordea!

 

Kristin (og litt Johan)

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke