FLOR
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask levering 2-4 dager - Fri frakt over 1.600,- Gavekort

JAKTEN PÅ DEN PERFEKTE KJELEDRESSEN

Kjeledress, arbeidsdress, fjøsdress, overtrekksdress. Kjært barn har mange navn!

Hver gang jeg går i fjøset har jeg fjøsdress / kjeledress på. Tidligere strammet den over skuldrene, den gikk opp i rompen når jeg satte meg ned, den var tung og alt for lang i beina. En hovedmotivasjon for meg da vi startet Flor var å lage en kjeledress som er funksjonell, ser bra ut og som gjør meg glad hver gang jeg tar den på meg.
 

Slik ser en ordinær fjøsdress / kjeledress ut

 

Men, veien har ikke vært like lett som kjeledressen vår er nå.

 

Mora mi, Gerd, har bidratt i testingen av de ulike kjeledressene.
Her avbildet i ein tidlig versjon, uten stretch i stoffet.

 

To lange år

22. mars 2019 starter vi endelig salget av kjeledressen. Denne kjeledressen har det tatt oss nesten to år og få frem, da det har vært viktig for oss å få frem den perfekte kjeledressen. Hva er det som er spesielt med akkurat denne kjeledressen lurer du kanskje på?

 

Torgunn og jeg i hver vår prototype av kjeledressen. Ingrid (designar)
sydde til slutt opp en prototype som ble sendt til Kina for forklaring.
Da gikk det fort litt bedre!


Her er noen nyttige fakta om kjeledressen:

  • Svært god passform. Kjeledressen er laget i en kombinasjon av nylon og spandex, som gjør at den strekker seg etter kroppen. Kjeledresser som er laget av bomull gir ikke den samme bevegligheten.

  • Kjeledressen / fjøsdressen har en overflate hvor støv, høy og lignende ikke fester seg så lett.

  • Kjeledressen har lav hals, noe som gjør at du selv kan regulere varmen ved å bruke hals eller tørkle når det er kaldt, og ha halsen åpen når det er varmt.

  • Kjeledressen har elastisk ribb rundt håndledd og ankler. Det gjør at den er enkel å dra opp dersom du har behov for å ha den vekk fra håndledd og hender, og det gjør at du slipper å bøye deg for å brette den sammen når du trer ned i sko eller støvler.

  • Kjeledressen har ikke strikk i livet som strammer på feil plass, men en bevegeleg og fleksibel stramming som du kan plassere der du ønsker, og stramme slik du ønsker. Denne strammingen gjør den ganske så tøyelig rundt livet og magen om en er gravid eller av andre grunner har behov for ekstra plass.

  • Kjeledressen har praktiske lommer. En mobillomme på venstre bryst, knivlomme på høyre lår, en bred lomme på venstre lår og to gode sidelommer i hoftehøyde. Sidelommene tenkte jeg først at ikke var så viktige, men fikk grei beskjed av min mor om å ta de tilbake – «hvor skal jeg ellers hvile hendene når det kommer folk inn på tunet»!

  • Kjeledressen kommer i praktiske farger, noe som hindrer at skitt viser lett.

  • Kjeledressen har merkelapp i nakken hvor det står «Godt jobba!». Slik er du sikret skryt hver dag du tar på deg kjeledressen! 

  • Kjeledressen er fødd på Voss, og sydd i Kina. Våre arbeidsklær er designet på Voss, og sydd i Ningbo, nordøst i Kina.

  • Kjeledressen vår heter bare Flor, dette er kanskje vårt aller viktigeste plagg. 

 

Må prøves på!

Vi anbefalar dere å prøve kjeledressen på. Den ser ut som et lite tankskip når den henger på kleshengeren, men ser svært mye bedre ut på kroppen! Ikke minst føles den god, og det er tross alt det som er viktig.

 

Samme kjeledress, ser forskjellig ut. Marie tester her en grønn prototype. 

 

7 prototyper

Som førstegangs kjeledresskreatør har vi gått i noen feller, og veien frem har vært alt annet enn enkel. Vi har totalt fått sydd opp 7 prototyper på veien, men nå er vi endelig fornøyde.

 

Vi har fått ny kjeledress for femte gang, Ingrid (designer)
og Gerd (min mor) er spente.

 

Underveis har vi fått mange gode og viktige innspill frå andre kjeledressbrukere, både kvinner og menn. Takk til de damene som har stilt opp og testet den i bruk, kommet med ærlege tilbakemeldinger og gode tips til løsninger og forbedringer.

 

Ragnhild Tennebekk Bjørke er en av bøndene
som har bistått oss med testing, sammen med resten av familien.

 

Flor – fine og funksjonelle arbeidsklær til kvinner!

 

Torgunn sammen med Ragnhild, som var
første kvinne ut med å kjøpe kjeledress.
Dvs, hun fikk den av mannen Leiv til bursdagen!

- Kristin 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke